Harrastamisen Suomen malli: harrastaminen Kaskisissa

Olemme iloksemme saaneet avustusta Harrastamisen Suomen malli -hankkeeseen 16.000 € lukuvuodelle 2021-2022. Hankkeen tavoitteena on tarjota jokaiselle alakoululaiselle yksi mielekäs harrastus.

Hankkeen puitteissa järjestetään kaksi harrastuskarusellia Kaskisten koulussa ja Kaskö svenska skolassa. Oppilaat ovat keväällä vastanneet kyselyyn, jossa kartoitettiin heidän toiveitaan. Harrastuksissa pyritään vastaamaan näihin.

Harrastustoiminta alkaa syyskuussa, ja jatkuu koko kouluvuoden ajan.

Jokainen kerhokerta sisältää välipalan. Kerhot sekä välipalat ovat maksuttomia.

Harrastus 1: Tekemisen riemua - karuselli. Kerhoaika tiistaisin klo. 14:30-16:00, alkaen 7.9.2021. Tekemisen riemua - karusellissa harjoitellaan stop-motion - elokuvien tekemistä, videokuvausta - ja editointia, valokuvausta ja kuvan editointia, lasten toiveiden mukaan myös vaikkapa katutaidetta ja sarjakuvaa, sekä perinteisiä kuvataiteen tekniikoita. Toiveissa on ollut myös ruuanlaittoa. Mahdollisesti kevätkaudella tulee jakso ruuan laittamista tämän karusellin sisällä.

Tämän harrastuksen ohjaajana toimivat Petra Lapveteläinen sekä Audun Nederlid, jotka ovat kaskislais-oslolaisen elokuva, animaatio ja graafista suunnittelua tarjoavan yrityksen omistajia. Heidän lisäkseen kutsutaan vierailevia ohjaajia, kuten nukkehahmojen luomiseen erikoistunut taiteilija Sonja Lapveteläinen.

 

Harrastus 2: Liikkumisen iloa - karuselli. Kerhoaika perjantaisin klo. 14:00-15:30, alkaen 10.9.2021 Tämän harrastuksen ohjaajana toimii Ann-Catrine Grönqvist, joka on liikunta-alan yrittäjä ja personal trainer. Lasten toiveiden mukaisesti keskiössä on parkour. Mukana ohjelmassa ovat vaikkapa jalkapallo ja futsal, frisbeegolf, voimaharjoittelu (kuntosali), street-tanssi, melonta, salibandy, suunnistus sekä koripallo ja muita pallolajeja – osallistujat saavat kertoa toiveistaan ja tämän mukaan suunnitellaan. Kurssilaiset käyvät mahdollisesti myös retkellä uimahallissa, keilaamassa tai laskettelemassa, retkien järjestäminen suunnitellaan yhdessä lasten kanssa vallitseva koronatilanne huomioon ottaen.

 

Ilmoittautuminen webropollinkin kautta viimeistään 1.9.2021: https://link.webropol.com/s/HarratusHobby

Hanketta koordinoi nuorisosihteeri Pirjo Nylund. Lisätietoja 040 751 9404/ Pirjo Nylund