Kaskinen - Kaskö App julkaistu

Suomen pienin kaupunki Kaskinen julkaisi oman Kaskinen – Kaskö mobiilisovelluksen

Kaskisten kaupunki, Kaskisten Matkailu- ja Kulttuuriyhdistys ry, Kaskisten Yrittäjät ry, Kaskisten Seurakunta ja Kaskisten Satama Oy ovat julkaisseet Kaskinen – Kaskö -mobiilisovelluksen, joka kokoaa mm. kaupungin palveluliikkeet, majoitusyritykset, kaupat, uutiset ja tapahtumat yhden ikonin alle älypuhelimiin ja tablettilaitteisiin. Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi puhelimeesi AppStoresta tai GooglePlay kaupasta.

Kaskinen – Kaskö -app hyödyntää älypuhelimen ominaisuuksia, sillä kevyellä sormen pyyhkäisyllä voi tarkastaa kaupungin säätiedot, tapahtumat, työpaikat, nähtävyydet, aloittaa puhelut tai navigoinnin haluamaansa kohteeseen kaupungissa. Enää ei tarvita paperia ja kynää. Sovellus toimii myös tehokkaana viestintäkanavana, sillä sovelluksen ladanneille henkilöille voidaan lähettää ns. push-viestejä esim. tiedotteita tai varoituksia.

Sovelluksen on rakentanut Wellworks Oy / Kimmo Siukola, joka esitteli App-ideaa toukokuussa kaupungin elinkeinoasiamiehelle, kesäkuussa joukolle kaupungin yrittäjiä sekä eri yhdistyksiä. Loppukesästä työ tilattiin ja julkistaminen tapahtuu perjantaina Kaskisten joulunavaus – illan aikana. Esittelytilaisuuksissa olleet henkilöt huomasivat heti mobiilisovelluksen mahdolliset hyödyt esim. kaupungin asukkaille, vierailijoille, mökkiläisille, kesäasukkaille, turisteille, tällä seudulla lyhytaikaisesti työskenteleville huolto- ja korjausyrityksille. Mobiilisovelluksesta yhden ikonin takaa löytyy kaikki tarvittava tieto kaupungin palveluista ja tapahtumista, vapaa-ajan viettopaikoista jne.

Kaskinen – Kaskö App on hyvä osoitus Kaskisten kaupungin ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä sekä aktiivisesta vuoropuhelusta. - Sovelluksen ansiosta kaupungin palveluntarjoajat pääsevät paremmin esille ja ihmisten tietoisuuteen. Tämä edistää meidän elinkeinoelämää ja kehittää yhteisöllisyyttä, painottaa Kaskisten Yrittäjien puheenjohtaja Kasper Rantakoski. Kaskisten Matkailu- ja Kulttuuriyhdistys ry oli alusta alkaen vakuuttunut sovelluksen hyödyistä matkailun kehittämisessä. – Kaupunkimme nähtävyydet sekä ruoka-, kahvila- ja majoituspaikat sekä muut matkailijaa hyödyttävä info saadaan hyvin esille. Turisti löytää ne helposti, eikä heidän tarvitse käydä kymmenillä eri sivustoilla etsimässä tietoa. Lisäksi voidaan hyödyntää QR-koodien takana olevia kertomuksia vanhojen rakennusten osalta, toteaa Kaskisten Matkailu- ja kulttuuriyhdistyksen puheenjohtajan Thomas Grönlund.

Kaskinen – Kaskö App on ladattavissa ilmaiseksi sekä puhelimiin että tableteille App Store ja Google Play – sovelluskaupoista. Sovelluksen toimintoja ja sisältöä kehitetään koko ajan käyttäjien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Lisätietoja:

Johanna Peltoniemi, elinkeinoasiamies, 050400867, johanna.peltoniemi@kaskinen.fi              

Kimmo Siukola, Wellworks Oy, 0503869836, kimmo.siukola@wellworks.fi

Thomas Grönlund, 0408330079, gronlund@nicethings.fi

Kasper Rantakoski, 0407280406, kasper.rantakoski@kas-telineet.fi