Kaskinen on aloittanut soitot ja auttavan puhelimen riskiryhmiin kuuluville ja karanteenissa oleville

Kaskisten perusturvassa ja sivistystoimessa on noussut huoli, siitä, että valtioneuvoston ohjeistusta ei noudateta riittävän huolellisesti Kaskisissa. Juuri pääsiäisen aika ja tulevat viikot ovat alueellamme erittäin tärkeitä viruksen leviämisen estämiseksi. Valtioneuvosto velvoitti jo 16.3. yli 70-vuotiaita ja riskiryhmäläisiä välttämään kontakteja muiden ihmisten kanssa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vältetään apteekissa ja kaupassa käyntiä ja muiden ihmisten tapaamista. On erittäin tärkeää noudattaa tätä ohjeistusta Koronaviruksen leviämisen estämiseksi sekä tartunnan välttämiseksi. 

Perusturvan ja sivistystoimen yhteistyönä on käynnistetty Kaskis-apu puhelinpalvelu keskiviikkona 7.4. Ensimmäiseksi on aloitettu soitot yli 80-vuotiaille. Puheluissa on kartoitettu ihmisten tilannetta, ja onko karanteeninomaisen arjen järjestelyt onnistuneet. Kaskis-avusta neuvotaan, miten voi saada apua käytännön asioiden järjestämiseen, kuten apteekki- ja kauppa-asioihin. Terveyteen liittyvissä kysymyksissä palvelee oma terveyskeskus, kuten tähänkin asti.

On tärkeää, että näissä ryhmissä rohkeasti pyydetään ja otetaan vastaan asiointiapua vapaaehtoisilta, läheisiltä tai naapureilta ja välttämään kaikin tavoin kontakteja. Kaskisissa SPR:n ystävätoiminnan kautta on jo nyt mahdollista saada kauppa-apua. Tiedote tästä on jaettu kaikkiin koteihin viime viikolla.

Pääsiäisen jälkeisellä viikolla jaetaan uusi tiedote, jossa on Kaskis-avun puhelinnumero  sekä ohjeet kaikista yrityksistä, jotka palvelevat asiakkaita kotiin toimittamalla. Esimerkiksi muutama paikallinen ravintola toimittaa lämmintä lounasruokaa kotiin. Kaskis-avun puhelut tulevat numerosta 040 716 3143, ja sivistysosastosta muistutetaan, että kaskis-avun työntekijät eivät koskaan kysy henkilötunnusta tai pankkitunnuksia.