Kaskisten kaupungin korona-päivitys 18.3.2020

Kaskisten kaupungin korona-päivitys 18.3.2020

 

Kaupungin johtoryhmä ja valmiusryhmä ovat kokoontuneet ja päättäneet toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen leviäminen ja suojata riskiryhmiin kuuluvia.

Yleisesti ottaen jokaisen tulee noudattaa harkintaa ja miettiä, mitä voimme itse tehdä tartuntojen vähentämiseksi. Käytä tervettä järkeä äläkä altista itseäsi tai muita tilanteisiin, joissa tauti voi päästä leviämään.

Tilanne muuttuu tunti tunnilta, siksi kehotamme kaikkia kuntalaisia seuraamaan THL:n verkkosivuja www.thl.fi, mistä saa ajankohtaista tietoa.

 

Rajoituksia kaupungin toiminnassa:

Koulut ja päiväkodit

Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti tällä hetkellä. Vanhempia on pyydetty pitämään kuitenkin lapset kotona, jos hoito on mahdollista järjestää siellä.
Lapset, jotka palaavat ulkomaanmatkalta, eivät saa palata päivähoitoon 14 päivän ajaksi heti ulkomailta palattuaan.

Valtioneuvoston linjausten mukaan koulujen tilat suljetaan 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin, käytännössä etäopetus-/ohjausjärjestelyin oman luokanopettajan johdolla.
Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan ja ohjataan oppimisen äärellä kotona, jos siihen on mahdollisuus.

 

Liikuntatilat

 

Urheiluhalli on suljettu 17.3.2020 lähtien alustavasti huhtikuun loppuun saakka.

 

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston kurssit on keskeytetty tältä kevätlukukaudelta.

Kaupunginkirjasto

Kirjasto on suljettu 17.3.2020 lähtien alustavasti huhtikuun loppuun saakka.

Nuorisotalo ja Bladhin talo

Tilat ovat suljettu 17.3.2020 lähtien alustavasti huhtikuun loppuun saakka.

Muita rajoituksia

Kaupungintalon asiakaspalvelu toimii toistaisesti muuten normaalisti, mutta kehotamme asiakkaita olemaan ensisijaisesti yhteydessä sähköisesti tai puhelimitse. Kaupungintalo ja tekninen keskus ovat suljettu 17.3.2020 lähtien.

Kaskisten kaupunki ei järjestä omia yleisötilaisuuksia toistaiseksi.

Kaupungin työntekijät eivät tee ulkomaille suuntautuvia työmatkoja ja kotimaan työmatkoja pyritään välttämään. 

Kokoukset pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan digitaalisesti. Kaupungintalolle ei pääsääntöisesti oteta vastaan ulkopuolisia vieraita kokouksiin.