Kaskisten kaupunginkirjaston asiakasmaksut muuttuvat

Kaskisten kaupunginkirjaston asiakasmaksut 1.2.2021 alkaen

Kaskisten kaupunginkirjaston asiakasmaksut muuttuvat helmikuun alusta. Suurin muutos asiakkaillemme on, että jatkossa kahden euron seutukuljetusmaksu koskee myös eläkeläisiä, työttömiä ja opiskelijoita sekä lasten aineistoa. Lisäksi kaukolainamaksu koskee jatkossa myös Närpiön ja Kristiinankaupungin kirjastoista tilattuja aineistoja. Näillä muutoksilla olemme yhdenmukaistaneet Kaskisten kirjaston maksut Eepos-kirjastokimpan yhteisen linjauksen mukaisiksi. Muistutamme, että jatkossakin asiakaspalvelussamme saa toivoa hankittavia teoksia, jos niitä ei kokoelmastamme löydy. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme asiakkaidemme toiveita: kirjasto(at)kaskinen.fi

 

  • Myöhästymismaksut: 10 senttiä/laina/kalenteripäivä.

Myöhästymismaksua kertyy kahden päivän jälkeen kaikilta eräpäivän jälkeen tulevilta kalenteripäiviltä enimmäismäärään saakka. Maksujen enimmäismäärä on kolme euroa per laina.

Lasten- ja nuortenosastojen aineistoista ei peritä myöhästymismaksuja, paitsi DVD- ja blu-ray-levyistä sekä konsolipeleistä. Jos myöhästymisestä seuraa perintäkuluja, kulut peritään myös lasten- ja nuortenaineistoista.

 

  • Varaaminen: maksutonta.

Normaali varaaminen kirjaston omasta varauskokoelmasta on maksutonta.

 

  • Noutamaton varaus: 1 euro/varaus.

Jos varausta ei nouda tai peru viimeiseen noutopäivään mennessä, peritään siitä 1 euron maksu.

 

  • Seutukuljetusmaksu: 2 euroa/teos.

Muista Eepos-kirjastoista varatessa peritään 2 euron seutukuljetusmaksu.

Eepokseen kuuluu Seinäjoen lisäksi seuraavien kuntien yleiset kirjastot: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lappajärvi, Lapua, Perho, Soini, Teuva, Veteli, Vimpeli ja Ähtäri.

 

  • Kaukolainamaksu: 5 euroa/kaukolaina.

Kotimaan kaukolaina maksaa 5 euroa. Kotimaan kaukolainoja ovat myös Närpiön ja muiden Fredrika-kirjastojen lainat. Kaukolaina muista Pohjoismaista on 10 euroa ja Pohjoismaiden ulkopuolelta 20 euroa.

 

  • Kadonnut/vahingoittunut aineisto: tapauskohtaista.

Korvattavat summat ovat tapauskohtaisia ja niistä sovitaan erikseen kirjaston kanssa.

 

  • Uusi kirjastokortti: 3 euroa.

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Uuden kortin ottaminen maksaa 3 euroa.

 

KOPIOT, TULOSTEET

Mustavalkoiset tulosteet ja valokopiot

0,20 € / A4

Väritulosteet ja värivalokopiot

0,50 € / A4