Kaskisten Terveyskeskus tiedottaa 19.3.2020

Koronavirus (COVID-19)

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Virus tarttuu ihmisestä toiseen nykytiedon mukaan pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Sairastuneiden oireita ovat olleet muun muassa kuume, yskä ja hengenahdistus.

Lisätietoja THL:n sivuilta:

Uudesta koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535.

Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

  • Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina virka-aikana aluksi olla PUHELIMITSE yhteydessä omaan terveyskeskukseen. Näin on mahdollista arvioida tartunnan riskin suuruus.
  • Mikäli epäily herää virka-ajan ulkopuolella, tulee potilaan olla suoraan PUHELIMITSE yhteydessä päivystysapuun: 116 117. Päivystysapu on sairaanhoitopiirien järjestämä sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu.
  • THL ohjeistaa: Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat.

Kaskisten terveyskeskus ma - to klo 8 - 16, pe klo 8 - 14.15 puh. 045 - 23 22 200

Muina aikoina ota yhteys Vaasan keskussairaalan yhteispäivystykseen, 

soita numeroon 116 117.

Vaasan keskussairaalan tiedotteet