KASKISTEN TERVEYSKESKUS TIEDOTTAA 4.10.2020

Terveyskeskuksessa ulko-ovi on jälleen auki. Tartuntojen ehkäisemiseksi kaikkien tulisi sen sijaan käyttää suusuojainta asioidessaan. Älä kuitenkaan tule flunssaisena vastaanotolle.

Koronaepidemia on Vaasan sairaanhoitopiirin alueella selvässä kiihtymisvaiheessa ja tilanne on merkittävästi heikentynyt. Sairaanhoitopiiri on päättänyt 2.10.20 ottaa käyttöön uusia vahvoja suositustoimia, joilla tähdätään epidemian rajoittamiseen koko sairaanhoitopiirin alueella.

Vahva suositus on, että hengityssuojainta käytetään aina julkisissa tiloissa kodin ulkopuolella, (terveyskeskuksessa, kirjastossa, kaupoissa ja muissa julkisissa tiloissa). Suositus ei koske tässä vaiheessa peruskouluja.

On lisäksi suositeltavaa välttää suuria väkijoukkoja ja pyrkiä pitämään riittävä 1-2 metrin suojaetäisyys muihin ihmisiin. Muista myös käsihygienia.

Jokainen hankkii hengityssuojaimet ensisijaisesti itse. Vähävaraiset voivat hakea hengityssuojaimensa Kaskisten Terveyskeskuksesta.

On tärkeää jäädä kotiin lievienkin hengitysoireiden ilmaantuessa. Mikäli herää epäily koronavirustartunnasta voi tehdä oirearvion netissä www.omaolo.fi ja noudattaa ohjeita tai olla puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jossa päätetään tarvittavista jatkotoimista. Ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14 puh. 045-23 22 200,

Muina aikoina soita päivystysnumeroon puh. 116 117.