Sivistysosasto avaa taas toimintonsa

Kaskisten kaupungin koronajohtoryhmä on kokouksessaan 11.11.2020 linjannut, että sivistystoimen palveluita avataan maanantaista 16.11.2020 alkaen seuraavasti:

  • Kaskisten kansalaisopiston kurssitoiminta jatkuu kaikkien kurssien osalta.
  • Kaskisten kaupungin järjestämä lasten ja nuorten kerhotoiminta avataan kaikkien kerhojen osalta.
  • Kuntosali avataan, maksimissaan viisi kuntoilijaa kerralla.
  • Urheiluhalli avataan rajoitetusti joukkueurheilulle ajalla 16.-29.11., sallitaan maksimissaan kymmenen hengen ryhmät mukaan lukien ohjaajat/valmentajat. Tämä rajoitus ei koske Kaskisten kaupungin järjestämää omaa opetus- ja kerhotoimintaa.
  • Terveysviranomaisen suosituksesta hallivuoroja siirretään siten, että eri ryhmien välille ei muodostu kontaktia vuorojen vaihtuessa. Kaskisten kaupungin liikuntatoimi on suoraan yhteydessä niihin kolmannen sektorin toimijoihin, joiden hallivarausta täytyy siirtää.
  • Henkilösuojainta käytetään urheiluhallilla kaikissa siirtymätilanteissa: sisään tullessa, pukuhuoneessa, siirryttäessä paikasta toiseen ja poistuessa – toisin sanoen kaikissa tilanteissa itse liikuntasuorituksen ulkopuolella.
  • Kaikessa ryhmäliikunnassa edellytetään tarkistuslistan käyttöä Vaasan sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti.

 

Kaikessa toiminnassa noudatetaan Vaasan sairaanhoitopiirissä vallitsevia suosituksia: huolellista käsihygieniaa, turvavälejä sekä maskisuositusta.

Kaskisten koronajohtoryhmä jatkaa suositusta, että ei järjestettäisi yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia 29.11.2020 saakka.  Kaskisten koronajohtoryhmä on tehnyt nämä linjaukset kuultuaan alueen johtavaa terveysviranomaista, ja tavoitteena on turvata Kaskisissa tähän asti säilynyt rauhallinen tilanne koronaepidemian aikana.