Sivistystoimen koronarajoitukset 1.5. alkaen

Vaasan sairaanhoitopiirin koronanyrkki on linjannut, että alue on siirtynyt epidemian perustasolle. Lisäksi se on linjannut, että aikuisten ryhmäharrastustoiminnalle ei ole estettä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjettaMääräys on voimassa ajalla 1.5.2021– 16.5.2021. Tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä noudattaen. Aluehallintovirasto kuitenkin painokkaasti suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.

Päätös:

Kaskisten sivistystoimessa on voimassa seuraavat rajoitukset 1.5.2021 alkaen:

 

  • Urheiluhallin kausi on päättynyt 30.4. Aikuisten ryhmäliikunta urheiluhallilla sallitaan max. 20 hengen ryhmissä. Ryhmiltä edellytetään tarkistuslistojen käyttöä sekä maskin käyttöä kaikkina muina aikoina paitsi itse harjoittelun aikana. Ne seurat ja tahot, jotka haluavat jatkaa hallikautta toukokuulle ovat yhteydessä nuorisosihteeri Pirjo Nylundiin halliajan sopimiseksi. Harjoitteluaikojen välille määrätään tunnin tauko.
  • Kuntosalilla saa olla maksimissaan viisi henkilöä samanaikaisesti paikalla. Sähköisestä ajanvarauksesta luovutaan.
  • Kaskisten kansalaisopiston lukukausi on päättynyt. Koska aikuisten ryhmäharrastuksille ei ole estettä, halukkaat opettajat ja opiskelijat voivat jatkaa kurssitoimintaa toukokuun ajan. Kansalaisopisto tiedottaa erikseen, mitkä kurssit vielä jatkuvat.
  • Kirjastossa sallitaan kirjastolain mukainen asiointi, lainaus ja palautus. Asiakkaita pyydetään käyttämään maskia sekä asioimaan ensisijaisesti lainausautomaatilla, sekä noudattamaan kahden metrin turvaväliä.