Mariakoti

Mariakoti

Kirkkokatu 36
64260 Kaskinen

Puh.0400-739 001
Fax 06-2207262
Sähköposti: etunimi.sukunimi@kaskinen.fi

Vastaava hoitaja, Anne Kotiranta, puh. 040-504 2534

Mariakoti on 1.4.2008 lähtien ollut tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on 32 pysyväispaikkaa ja 2 lyhytaikaispaikkaa.
Palveluita annetaan kaskislaisille vanhuksille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Hoidossa korostetaan yksilöllisyyttä, itsemääräämisoikeutta ja kuntouttavaa työotetta. Jokaiselle asukkaalle tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma ja jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka erityisesti paneutuu ko. asukkaan tarpeisiin ja toiveisiin sekä omaisten kanssa yhteydenpitoon. Asukkailla on oma huone, joka on talon puolesta varustettu sängyllä ja yöpöydällä. Muut huonekalut sekä omat vaatteet kukin asukas tuo mukanaan. Liinavaatteet ovat Mariakodilta. Vastaavalle hoitajalle, perusturvajohtajalle, kotihoitoon tai terveyskeskukseen ilmoitetaan hoidon tarpeesta. Pysyvästä paikasta palveluasumisyksikköön tehdään kirjallinen anomus, joka toimitetaan vastaavalla hoitajalle. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammatillinen työryhmä valitsee asukkaat kiireellisyyden perusteella.

Lääkäripalvelu etälääkäripalvelun kautta. Hierojan, fysioterapeutin, jalkahoitajan ja kampaajan palvelut säännöllisesti tarpeen mukaan omakustanteisesti. Askartelupiirit kansalaisopiston toimintakaudella, seurakunnan hartaushetket säännöllisesti, eri yhdistysten vierailut ja virkistyspäivät sopimuksen mukaan.
Hoitohenkilökunta järjestää erilaisia teematuokioita kukin omien taipumusten ja mahdollisuuksien mukaan.

Maksut

Pysyväispaikan hoitomaksu koostuu:

  • Vuokrasta, johon asukas voi hakea asumistukea.
  • Perusmaksusta, 170 €, johon sisältyy sänky, patjat, vuode- ja liinavaatteet, laitospesuaineet, perusvoiteet, vaatteiden pesu, turvapuhelin sekä siivous.
  • Ateriamaksusta, 496,30 €/kk, täysihoito
  • Palvelumaksusta, joka määräytyy asukkaan maksukyvyn mukaan. Se sisältää ympärivuorokautisen huolenpidon, etälääkärin, hoitotarvikkeet sekä apuvälineet.

Asukkaat ovat oikeutettuja eläkkeensaajan hoitotukeen ja Kelan muihin etuuksiin.

Lyhytaikais- eli intervallihoito: 

Intervallihoito, 45 €/vrk, on tarkoitettu kerrallaan 2-3 viikon mittaiseksi hoitojaksoksi vanhukselle tai sairaalle, jonka omainen tarvitsee lomaa ja lepoa tai muuten tilapäistä hoitoa tarvitsevalle. Lisätietoja ja paikkaa voi tiedustella vastaavalta hoitajalta.
Omaishoitajan lomapäiviltä veloitetaan 11,40 €/vrk.

Päivähoito: 

Mikäli hoidon tarve rajoittuu vain päiväsaikaan, esim. omaishoitajan asioilla, lääkärissä, tutkimuksissa käynnin ajaksi on Mariakodilla päivähoitomahdollisuus, 11,40 €/päivä/omaishoitajat, muut 24,00 €/päivä. Lisätiedot ja varaukset vastaavalta hoitajalta.