Terveyskeskus tiedottaa

KASKISTEN TERVEYSKESKUS TIEDOTTAA 9.10.2020

Influenssarokotteet saapuvat loka-marraskuussa.

Influenssarokotus toteutetaan poikkeusjärjestelyin koronapandemian vuosi. Ajanvaraus välttämätön numerosta 045-1295 913, 045-2322 200.

Influenssarokotus tarjotaan maksutta seuraaville henkilöille:

-Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

-Kaskisten kaupungin työntekijät

-Raskaana olevat naiset

-Kaikki 6kk – 7-vuotiaat. Lapset 24kk – 6v. voivat saada rokotteen nenäsumutteena

-Kaikki 65 täyttäneet

-Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat

-Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri

-Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

 

Rokote annetaan olkavarteen. Huomioi ystävällisesti vaatetus.

 

Terveyskeskuksessa ulko-ovi on jälleen auki. Tartuntojen ehkäisemiseksi kaikkien tulisi sen sijaan käyttää suusuojainta asioidessaan. Älä kuitenkaan tule flunssaisena vastaanotolle.

Koronaepidemia on Vaasan sairaanhoitopiirin alueella siirtynyt nyt leviämisvaiheeseen. Sairaanhoitopiiri on ottanut käyttöön vahvoja suositustoimia, joilla tähdätään epidemian rajoittamiseen koko sairaanhoitopiirin alueella.

Vahva suositus on, että hengityssuojainta käytetään aina julkisissa tiloissa kodin ulkopuolella, (terveyskeskuksessa, kirjastossa, kaupoissa ja muissa julkisissa tiloissa).

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 (kymmenen) henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 12.10.–31.10.2020.

Lisäksi suositellaan pitämään riittävä 1-2 metrin suojaetäisyys muihin ihmisiin.

Muista myös käsihygienia. Työpaikoille suositellaan taukojen porrastusta ja suojaetäisyyksien pitämistä sekä kasvomaskien käyttöä.

Jokainen hankkii hengityssuojaimet ensisijaisesti itse. Vähävaraiset voivat hakea hengityssuojaimensa Kaskisten Terveyskeskuksesta.

On tärkeää jäädä kotiin lievienkin hengitysoireiden ilmaantuessa. Mikäli herää epäily koronavirustartunnasta voi tehdä oirearvion netissä www.omaolo.fi ja noudattaa ohjeita tai olla puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jossa päätetään tarvittavista jatkotoimista.

Ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14 puh. 045-23 22 200,

Muina aikoina soita päivystysnumeroon puh. 116 117.

Koronavirusepidemian rajussa kiihtymisvaiheessa on tärkeää, että oireiden kanssa ei odotella vaan toimitaan nopeasti yllä kuvatulla tavalla, jotta aika mahdolliseen koronavirustestaukseen järjestyy nopeasti.