Vuoden vaihtuessa sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Kaskisilta Pohjanmaan hyvinvointialueelle

Kaskislaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa 1.1.2022 alkaen Pohjanmaan hyvinvointialue. Palvelupisteet ja henkilökunta pysyvät kuitenkin samoina vuodenvaihteessa. Keskitetty Asiakaspalvelukeskus palvelee myös kaskislaisten hoidon tarpeen arvioinnissa, neuvonnassa ja terveydenhuollon ajanvarauksissa 1.1.2022 alkaen.

Suurin muutos asiakkaiden ja potilaiden näkökulmasta on organisaation nimi ja uudet palvelunumerot. Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vanhat puhelinnumerot toimivat kuitenkin vielä puolen vuoden siirtymäkauden ajan.

Uudet numerot, tutut ihmiset

Hoidon tarpeen arviointi, neuvonta ja terveydenhuollon ajanvaraus keskitetään Asiakaspalvelukeskukseen (06 218 9000, toiminnassa 1.1.2022 alkaen).

Alkuvaiheessa puhelu yhdistyy edelleen oman kunnan alueella sijaitsevalle terveysasemalle, kunnes yhtenäinen toimintamalli on luotu koko alueelle. Puhelinpalveluissa saattaa olla aluksi ruuhkaa ja takaisin soittoa voi joutua odottaa normaalia pidempään.

Suun terveydenhuollolle on myös oma alueellinen neuvontanumero, josta voi varata ajan hammaslääkärille, hammashoitajalle tai suuhygienistille ja saada neuvontaa. (06 218 9100, toiminnassa 1.1.2022 alkaen).

Sosiaalihuollon palveluiden asiakkaat voivat jatkossakin olla yhteydessä Kaskisten alueella sijaitsevaan palveluyksikköön tai samaan yksikköön, jonka kautta on tullut palvelun piiriin.

Yhteinen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee koko aluetta. (06 218 9555, toiminnassa 1.1.2022 alkaen)

Hyvinvointialueen yhteinen puhelinvaihde välittää tammikuun alusta alkaen kaikkien alueen sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden puhelut. Puhelinvaihde (06 218 1111, toiminnassa 1.1.2022 alkaen) auttaa esimerkiksi silloin, kun tarvittavaa yhteystietoa ei löydy muualta.

Kaupungin verkkosivuilla muutos näkyy ohjauksena uuteen palveluun

1.1.2022 lähtien Kaskisten kaupungin sivulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluiden tietoja ei enää päivitetä, mutta ne pidetään vielä näkyvissä asukkaille alkuvuoden ajan. Ajankohtaisin ja päivitetty tieto löytyy Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta osoitteesta pohjanmaanhyvinvointi.fi, joten kannattaa ottaa uudet sivut ja sosiaalisen median kanavat seurantaan. Tiedotamme kaupungin kanavissa jatkossakin koronan mahdollisista vaikutuksista omiin palveluihimme, kuten esimerkiksi koulujen tai vapaa-ajan palveluiden toimintaan.