Stödservice

Stödservice

Ansvarig skötare inom social- och äldreomsorg Tuulikki Leppäniemi, tel. 040-504 2534
Fakturering, kanslist Marja-Leena Roos, tel.  045-125 0061

Följande stödtjänster erbjuds:

Måltidsservice:

  • Lunch och / eller middag vid Mariehemmet 7 dagar i veckan. Måltidspriset 6,70 €
  • Lunch med hemtransport, innehåller huvudrätt, efterrätt, sallad 7,70 €/portion

Klädservice: 

  • Hemvårdspersonalen utför klädvård i Mariehemmets utrymmen om klienten inte själv klarar av uppgiften och om det inte finns bykmöjligheter hemma. Klädvård innefattar också mangling av linne och strykning enligt behov. Avgiften är 6,00 €/maskin (inkl. tvättmedel).
  • Vid behov kan klädtvätt också förmedlas till en tvättinrättning, då är avgiften 8,00  €/ maskin.

Bastuservice:

Bastuservice som beviljas som stödservice möjliggör bastu-/duschbesök vid Mariehemmet on tvättmöjligheterna hemma är bristfälliga. Vid behov hjälper hemvårdspersonalen till med avklädning, tvättning och påklädning. 8,00 €/gång + hemvårdsavgift.

Trygghetstelefon: 

Trygghetstelefonen underlättar livet speciellt för äldre personer, rörelsehämmade, långtidssjuka och konvalescenter som bor ensamma. Det räcker med en knapptryckning för att få hjälp i olika problemsituationer.
Staden hyr ut trygghetstelefoner; Vivago-trygghets- och aktivitetsarmband 35 €/mån. Via trygghets- och aktivitetsarmbandet får man också information t.ex. om ändringar i kundens aktivitetsrytm och sömnkvalitet.

Städservice:

Staden har städservice endast för veteraner. De får 2 gånger i året 2 timmar per gång avgiftsfri städservice som utförs av 2 personer.