Kaskisten Majakka -palkinto

Kaskisissa vaikuttaa laaja joukko yksityishenkilöitä ja kolmannen sektorin toimijoita, jotka eri tavoin kannattelevat kaupunkiyhteisöä, tuovat hyvinvointia kaupunkilaisille, rakentavat ja kehittävät kaupunkia. Vuonna 2020 perustetun Kaskisten Majakka-palkinnon avulla nostetaan esiin tätä työtä, ja kiitetään työn tekijöitä. Sivistyslautakunta ottaa vastaan ehdotuksia Kaskisten Majakka – palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään Kaskisissa asuvalle tai Kaskisissa vaikuttavalle henkilölle, yhteisölle tai työryhmälle, joka on toiminut Kaskisten tai kaskislaisten hyväksi. Palkinto on tunnustus toiminnasta, joka kannattelee kaupunkiyhteisöä, tuo hyvinvointia kaupunkilaisille tai rakentaa ja kehittää kaupunkia.

Uusi (2020) Kaskisten majakka -palkinto on tunnustus toiminnasta, joka kannattelee kaupunkiyhteisöä, tuo hyvinvointia kaupunkilaisille tai rakentaa ja kehittää kaupunkia. Sivistyslautakunta on kokouksessaan 19.3.2020 yksimielisesti valinnut  Kaskisten majakka -palkinnon ensimmäiseksi saajaksi 90-vuotiaan Unto Nisulan. Unto Nisula on useamman vuosikymmenen ajan rakentanut ja kehittänyt erilaisissa talkooprojekteissa liikuntasektoria ja liikunta-alueita. Kaskisten kaupunki kiittää Unto Nisulaa erinomaisesta työstä liikunnan hyväksi Kaskisissa  ja siitä hyvinvoinnista, jota tämä työ on tuonut Kaskislaisille. Lämpimät onnittelut.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Häggblom (sd.) luovutti majakkapalkinnon ja onnittelukukat kaupungin puolesta Unto Nisulalle. Koronan takia Häggblom jätti palkinnon Nisulan rappusille. KUVA: LOTTA KALLIOKuva: Suupohjan Sanomat

Kaskisten majakka -palkinnon 2020 sai Unto Nisula

Kaskisten majakka -palkinnon 2021 sai Kaskisten Matkailu ja kulttuuri ry.

Kaskisten majakka -palkinnon 2022 sai Helena Suominen.

Kaskisten majakka -palkinnon 2023 sai Kaskisten kotiseutumuseo.