Asuminen

Täyttä elämää Kaskisissa

Kaskisissa on hyvä asua

Jos arvostat rauhallista asuinympäristöä, Kaskinen saattaa olla sinulle ja perheellesi sopiva asuinpaikka. Kaskinen on yli 200-vuotias aito puutalokaupunki, jossa kaikki on lähellä. Ympäröivä meri ja kaunis luonto ovat kaskislaisille itsestäänselvyyksiä – ainainen meteli, liikennevalot ja jonottaminen jotain, mikä koetaan muualla. Useimmat kaskislaiset asuvat suomalaisten unelmassa: keskellä kaupunkia omakotitalossa, mistä meren rantaan on korkeintaan kilometri!

Kaskinen on turvallinen asuinpaikka. Pikkukaupungissa tunnetaan toistenkin lapset ja kanssaihmisistä välitetään. Asukkaita on noin 1300, joista 70 % suomenkielisiä ja 30 % ruotsinkielisiä. Elävä kaksikielisyys on paikkakunnan rikkaus. Jo päiväkodissa lapset tottuvat molempiin kieliin. Ala-asteet sijaitsevat samassa pihapiirissä ja liikkeissä palvellaan jatkuvasti molemmilla kielillä, joten toinen kotimainen ei koskaan tunnu kovin vieraalta.

Vanhana satamakaupunkina Kaskinen on aina ottanut vieraita vastaan. Avoin ilmapiiri on tunnusomaista kaupungille, jossa ulkopuolisia vaikutteita on totuttu saamaan ympäri vuoden. Tule käymään ja pysähdy miettimään, haluaisitko sinäkin asua näin. Rauhallista ja hiljaista elämänmenoa toivovalle tämä on paratiisi. Lisäksi väitämme, että myös aktiiviset ihmiset viihtyvät täällä. Tekemistä riittää varmasti, vaikka puitteet ovat pienemmät.