Bladhin talo

 

Laivanvarustaja ja kauppias Peter Johan Bladh rakennutti v. 1788 Kaskisten salmen edustalle komean kauppiastalonsa. Talo on vuosisatojen aikana palvellut mm. Kaskisten kirkkona, raastuvanoikeutena, useana kouluna ja kansalaisopistona. Hienovarainen restaurointi valmistui v. 1997 luoden toiminnallisen talon, joka on erinomainen juhlien ja muiden tilaisuuksien pitopaikka. Yläkerran saliin mahtuu 100 henkilöä, alakerran neljä huonetta soveltuu pienemmille ryhmille. Juhlasali on tunnettu hyvästä akustiikastaan.

Taloa voi vuokrata numerosta 050-576 5811.

Varustetaso, ohjeet, hinnasto

 Yläkerran kauniissa salissa on tilaa 100-120 vieraalle. Alakerran huoneet soveltuvat pienemmille ryhmille. Yläkerrassa on myös kaksi luokkahuonetta. Keittiö 100 hengen astiastolla sekä piirtoheitin ja videotykki käytettävissä. Talossa on hissi ja inva-wc.

Ulkopuolisten tilaisuuksien järjestäjien tulee nimetä vastuuhenkilö, jolle luovutetaan talon avain kuittausta vastaan. Vuokraaja korvaa mahdolliset vahingot.

Varaukset ja hintatiedustelut, puh. 050-576 5811

Bladhin talon historiaa

 Laivanvarustaja ja kauppias Peter Johan Bladh rakennutti v. 1788 Kaskisten salmen edustalle ylvään kauppiastalonsa. Talossa on vuosien saatossa toiminut mm. Kaskisten kirkko, raastuvanoikeus, useita kouluja ja nykyään toimii kansalaisopisto talon pohjoispäässä. Talon eteläpuoliskossa voidaan järjestää erilaisia tilaisuuksia ja on vuokrattavissa. Asiantunteva restaurointi valmistui v. 1997.

Bladhin talo oli pitkään Kaskisten suurin talo. Sen rakennutti Peter Johan Bladh vuonna 1788 tontille no 1, kortteliin no 1 ensimmäiseen kaupunginosaan palvelemaan Bladhin liiketoimintaa. Jo 1790-luvun lopussa Bladh luovutti yläkerran salin kirkon käyttöön ja täällä kirkko toimi aina vuoteen 1965 saakka.

Talon alakerrassa, kirkkolattian alla, asui papisto. 1800-luvun alussa talo myytiin Kaskisten kaupungille ja talossa ovat sen jälkeen toimineet raastupa, maistraatti, poliisikamari ja melkein kaikki kaupungin koulut.