Uudet kokoontumisrajoitukset ja suositukset

Joukkoaltistuminen koronalle Vaasa Festivaleilla, tapahtumassa vierailleita pyydetään hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä jo pienestäkin tautiepäilystä tai oireista, jotta tartuntojen leviäminen saadaan pysähtymään.

Tiistaina kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä antoi etätyösuosituksen elokuun loppuun saakka. Myös maskisuositus on voimassa elokuun 31. päivään saakka. Yksityistilaisuuksia koskien ei annettu uusia suosituksia, mutta ryhmä korostaa terveysturvallisuusohjeiden noudattamista.

Aluehallintovirasto antoi tiistaina kokoontumisrajoitusmääräyksen Pohjanmaalle. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää ilman rajoituksia, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä sisätiloissa, ja enintään 50 henkilöä rajatuissa ulkotiloissa. Määräykset ovat voimassa 12.8.–8.9.2021. Aluehallintovirasto korosti, että suurempiakin tilaisuuksia voi järjestää, kunhan turvallisuus varmistetaan noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Lue lisää: https://www.vaasankeskussairaala.fi/joukkoaltistuminen