Boende

Fullödigt liv i Kaskö

I Kaskö är det gott att leva

Om du värdesätter en lugn boendemiljö är Kaskö kanske en lämplig boningsort för dig och din familj. Kaskö är en över 200 år gammal genuin trähusstad, där allt finns nära. Havet som omger staden och den vackra naturen är självklara saker för kasköborna – det ständiga skränet, trafikljus och köer hör till världen utanför. De flesta kasköborna bor mitt i den finländska drömmen: i ett egnahemshus i stadens centrum på högst en kilometers avstånd från havet!

Kaskö är en trygg boningsort. I en småstad bryr man sig om sina medmänniskor. Staden har ca 1300 invånare, av vilka 70 % är finskspråkiga och 30 % svenskspråkiga. En levande tvåspråkighet kännetecknar staden. Redan i daghemmet vänjer barnen sig vid båda språken. Lågstadieskolorna har en gemensam gårdsplan och i affärerna betjänas kunderna på båda språken – det andra inhemska språket känns inte i någon situation särskilt främmande.

Kaskö är en pittoresk hamnstad som i alla tider välkomnat besökare. En öppen atmosfär är kännetecknande för staden, där man är van att ta emot intryck utifrån året om. Kom på besök, stanna upp en stund och fundera på om också du vill bo idylliskt. För dig som vill ha ett lugnt och fridfullt liv är staden ett paradis. Vi vill också påstå, att även aktiva människor trivs här. Det finns alltid någonting att göra i vår lilla stad.